Приемът на хормон на растежа не се препоръчва, но спазването на

...
Приемът на хормон на растежа не се препоръчва, но спазването на
Коментари Харесай

Седем начина за увеличаване на хормона на растежа за младост и красота

Приемът на хормон на растежа не се предлага, само че спазването на елементарни препоръки може да помогне за повишение на равнището му и закъснение на стареенето

Диетологът Ирина Строгая оповестява за 7 метода за увеличение на намаляващия с възрастта хормон на растежа за младост и хубост..

Намаляването на този хормон се посочва най-много от появяващите се проблеми с мускулите и ставите.

Специалистът отбелязва, че хормонът на растежа е доста значим за човешкия организъм, защото взе участие интензивно в изгарянето на мазнините, натрупването на колаген и растежа на мускулите. Освен това той покачва издръжливостта на организма по време на физическо натоварване, форсира процеса на възобновяване след контузии, интервенции, пострадвания.

Този хормон е от значително значение за когнитивните функционалности на нашия мозък. Недостигът му води до утежняване на паметта и понижена централизация.

Според диетолога приемането на хормона на растежа не се предлага, само че спазването на елементарни препоръки може да помогне за повишение на равнището му и закъснение на стареенето:
1. Пълноценен и първокласен сън. Факт е, че сега на заспиване човек минава в така наречен фаза на делта съня, по време на която се следи прилив на хормон на растежа.
2. Интензивни тренировки.
3. Кетогенно хранене. Ниските равнища на захар подтикват производството на хормон на растежа.
4. Прием на аминокиселини, като аминокиселината аргинин е изключително значима.
5. Гладуване.
6. Приемане на ниацин, т.е. никотинова киселина, която взе участие в доста окислително-редукционни реакции, в образуването на ензими, както и в метаболизма на липидите и въглехидратите в живите кафези.
7. Достатъчно количество витамин D в организма.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР